Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Κ.ΑΣΚΟΥΜΗΣ: ΟΧΙ στην 40ετή παραχώρηση της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ και τη μετατροπή της σε συναυλιακό χώρο

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. πρόσφατα προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό, προκειμένου να προχωρήσει σε μακροχρόνια μίσθωση (40 + 10 χρόνια), στη Ζώνη ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, όπου περιλαμβάνει το γήπεδο του TAE KWON DO, το Γυάλινο Κτίριο, την «Πλατεία Νερού», καθώς και την «Εσπλανάδα».

Η παραχώρηση χαρακτηρισμένων από την πολιτεία κοινόχρηστων – ελεύθερων χώρων, όπως η «Πλατεία Νερού» (ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΤΑΔ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟ ΧΩΡΟ) και η «Εσπλανάδα» που αποτελούν τους τελευταίους ελεύθερους χώρους στο Δήμο μας, δεν έρχεται μόνο σε αντίθεση με τον υφιστάμενο χαρακτηρισμό τους, αλλά στερεί από τους κατοίκους των Δήμων Καλλιθέας και Π. Φαλήρου την ελεύθερη πρόσβαση προς το Παραλιακό Μέτωπο.

Επιπλέον, οι κάτοικοι των Τζιτζιφιών και του Π. Φαλήρου υφίστανται την ηχορύπανση που προέρχεται από τις συναυλίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην απόφαση αυτή της ΕΤΑΔ και δηλώνουμε ότι θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των πολιτών και του Δήμου μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου