Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Κώστας Ασκούνης ο επόμενος Δήμαρχος Καλλιθέας;;

 

Ένας Σοβαρός, Αξιοπρεπής, Ακούραστος, Εργασιομανής, ο Απόλυτος Γνώστης & Δάσκαλος σε θέματα Τοπικής αυτοδιοίκησης ο Κώστας Ασκούνης, από ότι φαίνεται έχει κερδίσει τις καρδιές των Καλλιθεατών και θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Καλλιθέα «μίλησε»!
Ενθουσιασμός και κλίμα νίκης για τον Κώστα Ασκούνη
στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου
 
Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και με «αέρα» νίκης στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου έγιναν το απόγευμα της Τρίτης (12/09) τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη.
Ο Κώστας Ασκούνης αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συγκλονιστική τους παρουσία, ξεκίνησε το χαιρετισμό του με μια ιδιαίτερη αναφορά στις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά και στο γεγονός ότι η Παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» συνεχίζει να συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.
Κατά την ομιλία του στους Καλλιθεάτες που κατέκλυσαν το εκλογικό κέντρο, ο Κώστας Ασκούνης άσκησε σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο για «μιζέρια, ανικανότητα, αδράνεια και παρακμή αυτά τα 9 χρόνια», για να προσθέσει στη συνέχεια πως «σήμερα δεν είμαι εδώ για να κρίνω τα κακώς κείμενα που όλοι ζούμε καθημερινά, αλλά να σας μιλήσω για τις προτεραιότητές μας, για τις δεσμεύσεις μας για το πρόγραμμά μας, ώστε να κάνουμε ξανά την Καλλιθέα μας τόπο για να ζεις και όχι απλά για να κατοικείς».
Ξεδιπλώνοντας το δικό του πλέγμα προτάσεων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας έθεσε τους 5 στόχους για την Καλλιθέα της νέας εποχής που είναι:
1. Τόπος ασφαλής, φιλικός στην καθημερινότητα για εμάς και τα παιδιά μας.
2. Πρωτοπόρα πόλη στη στήριξη της οικογένειας και των νέων ζευγαριών.
3. Δήμος Αλληλεγγύης με ισχυρές κοινωνικές δομές.
4. Κόμβος Εμπορίου και Επιχειρηματικής Δράσης.
5. Πόλη Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Ο Κώστας Ασκούνης φανερώνοντας το ανθρωποκεντρικό προφίλ του Συνδυασμού του και με εμφανή πρόθεση να συμβάλει στη λύση του δημογραφικού προβλήματος, στηρίζοντας έμπρακτα τις οικογένειες αποκάλυψε τη δέσμευσή του πως από 1/1/2024 ο Δήμος θα δίνει 1.000 ευρώ εφάπαξ για κάθε παιδί δημότη που γεννιέται, ενώ δεσμεύτηκε χαρακτηριστικά για:
- Απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη:
 Για οικογένειες με 4 παιδιά και εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
 Για οικογένειες με 3 παιδιά και εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.
 Για όσες οικογένειες έχουν μέλος ΑΜΕΑ και εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.
- Επιδότηση από το Δήμο σε εργαζόμενες μητέρες για απογευματινή φύλαξη.
- Επέκταση του προγράμματος θερινών παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου.
- Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης μητέρων για την επανένταξη τους στην αγορά.
- Γραφείο ενημέρωσης κοινού για θέματα εύρεσης εργασίας μέσω του πρώην ΟΑΕΔ.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος έθεσε ακόμη ως άμεση προτεραιότητα την κατασκευή ενός μεγάλου υπόγειου πάρκινγκ στο δημοτικό οικόπεδο Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων, που τόσο πολύ έχει ανάγκη το Εμπορικό Κέντρο.
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Ασκούνης θα διαμορφώσουμε και θα αποδώσουμε στους πολίτες τον υπέργειο χώρο των 6 στρεμμάτων στο κλειστό πάρκινγκ Δημητρακοπούλου – Σωκράτους – Ιφιγενείας και θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για την λειτουργία του κλειστού πάρκινγκ των 437 θέσεων. 
 
Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του για την τρίτη ηλικία, όπου επισημαίνοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και εξέλιξη του Δήμου δεσμεύτηκε για τη στήριξή τους εξαγγέλλοντας:
- Νέα προγράμματα φυσικοθεραπείας και εργασιοθεραπείας για όλους τους ηλικιωμένους.
- Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού.
- Επέκταση του προγράμματος «θαλάσσια μπάνια» του Δήμου για όλο το καλοκαίρι.
- Νέα ταξιδιωτικά προγράμματα πολιτισμού και θρησκευτικού χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα, όλο το χρόνο.
Στη συνέχεια ο Κώστας Ασκούνης διατύπωσε με εμφατικό τρόπο την ξεκάθαρη δέσμευσή του ότι θα θέσει τέρμα στην «προσβλητική και απαράδεκτη από κάθε άποψη λογική μοιράσματος τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας Χριστούγεννα και Πάσχα».
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Όπως το κεντρικό κράτος, την όποια βοήθεια ακόμα και για τα τρόφιμα την καταβάλλει σε χρήμα, έτσι και ο Δήμος Καλλιθέας το οικονομικό βοήθημα θα το καταβάλλει στους άπορους συμπολίτες μας σε χρήμα» και ότι «εμείς λέμε τέρμα στη διαπλοκή, στη διαφθορά και στον εξευτελισμό της προσωπικότητας των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας».
Φυσικά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας εξήρε όλους τους υποψήφιους του Συνδυασμού του, υποστηρίζοντας πως «όλοι μαζί έχουμε δημιουργήσει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο όπου δύναμή μας είναι ο πλούτος των ιδεών μας που προέρχεται από τη διαφορετικότητα των πολιτικών μας προελεύσεων και την ποικιλία των εμπειριών». 
Καταχειροκροτούμενος ο Κώστας Ασκούνης εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη μαζική παρουσία των πολιτών της Καλλιθέας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού του, δηλώνοντας ταυτόχρονα πεπεισμένος ότι «όλοι μαζί θα φέρουμε στην πόλη μας την μεγάλη ανατροπή που όλοι έχουμε ανάγκη». 
 «Η ομάδα μας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα, έχουμε τη θέληση να κοιτάξουμε κατάματα τα προβλήματα να ριχτούμε στη μάχη και να τα νικήσουμε. Πάμε δυνατά για μια μεγάλη νίκη για την Καλλιθέα μας», κατέληξε στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και εν μέσω επευφημιών από τους συγκεντρωμένους πολίτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου