Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Βασίλης Παρασκευαϊδης: Ένας αγνός αγωνιστής…


Οι θέσεις του κου. Παρασκευαϊδη στο 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΕΛΛ


Καλημέρα,
Θα ήθελα κατ’αρχάς να καλωσορίσω, όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες που παρευρίσκονται σήμερα εδώ, ιδιαίτερα τους της επαρχίας ,γνωρίζοντας τις δυσκολίες για τις μετακινήσεις στη σημερινή εποχή.

Άκουσα με προσοχή όλες τις εισηγήσεις, που όντως ήταν πολύ εποικοδομητικές, αλλά αυτές είναι στην ουσία και στο πρόγραμμα των ΑΝΕΛΛ.

Σήμερα το συνέδριο γίνεται για να λύσουμε την όποια παρεξήγηση και να βγούμε από εδώ , έτοιμοι σαν μία γροθιά στο κόσμο που περιμένει τη λύτρωση από μία παραπαίουσα , υπόδουλη συγκυβέρνηση.

Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα μία προσπάθεια ανασύνταξης και ανάκαμψης, προκειμένου, όπως είπε και ο πρόεδρος να γίνουμε οι εγγυητές για τις επόμενες πολιτικές εξελίξεις.

Θέλω όμως να επισημάνω δύο πράγματα:
1.      Ένα κίνημα που ξεκίνησε με 11% και σε 2,5 χρόνια κατέληξε στο 3% η και
στο 2% όπως πολλοί ισχυρίζονται, δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε συμβαίνει από τους κακούς απέναντι, που μας προβοκάρουν, μας χτυπάνε και ότι άλλο έχουμε ακούσει αυτό τον καιρό. Για να έχεις τέτοια πτώση, χρειάζεται προσπάθεια!!! Ας αφήσουμε λοιπόν τους έξω , αυτοί καλά κάνουν, αυτή είναι η δουλειά τους  τελικά.
Δυστυχώς μας κτυπάνε χειρότερα και μας προβοκάρουν ,οι δικοί μας άνθρωποι. Τι και αν προσπαθεί ο κ.Μοίρας, μέρα νύχτα με το  επιτελείο του ( και εδώ θέλω να εξάρω τη προσπάθειά του και των συνεργατών του), τι και αν προσπαθώ εγώ, ο Θανάσης, εσύ και εσύ.O απλός πολίτης , βλέπει τους εκπροσώπους που ψήφισε και δυστυχώς η Κ.Ο. μας ,δεν είναι και παράδειγμα προς μίμηση. Απλά με αυτά που λένε στα πάνελ, μας αναγκάζουν την άλλη ημέρα να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Δεν υπάρχει ενιαίος πολιτικός λόγος, δεν υπάρχει ορθολογική σκέψη, κάποιοι δεν γνωρίζουν ούτε καν το πρόγραμμά μας και όμως μας εκπροσωπούν και κάνουν το μεγαλύτερο κακό στο κίνημα , από όλους μας τους αντιπάλους. Ήδη προχθές με δελτίο τύπου η Κ.Ο. είπε ότι δεν ψηφίζει για Πρόεδρο Δημοκρατίας και την άλλη ημέρα, ο κ.Μελάς ,βγήκε στα κανάλια και διαφοροποιήθηκε!!.Μίλησε ότι είναι 50-50 για να ψηφίσει για Πρόεδρο. κ.Μελά , αυτή τη σειρά την έπαιξε ο κ.Χαϊκάλης στη τηλεόραση και με μεγάλη επιτυχία, δε χρειάζεται κακέκτυπα. Εχθές ο κ.Μελάς ήρθε στο Ε.Σ. και μας απάντησε « ήξεις, αφίξεις», ενώ σήμερα το πρωϊ στον ΣΚΑΙ , είπε και το «ουκ εν τω πολέμω θνήξεις»
 Δεν είναι τυχαίο , ότι αποχώρησαν οι μισοί από τη Κ.Ο. και άλλοι τόσοι από τους ψηφοφόρους και τα στελέχη των ΑΝΕΛΛ. Δεν μπορεί να είναι όλοι προδότες και δοσίλογοι.
Δέχομαι ότι κάποιοι ήταν στημένοι, αλλά όχι όλοι. Κάτι άλλο φταίει και αυτό είναι η καλοπροαίρετη ανοχή του Προέδρου και ένα  περιβάλλον ερμαφρόδιτο, που παραμένει και έχει και θέσεις και ασκεί πολιτική. Αν δε τελειώσουμε με αυτή τη γάγγραινα, θα βρεθούμε σύντομα και στο 1%, μαζί με το κόμμα των κυνηγών.!!! Και μη ξανακούσω την επαναλαμβανόμενη ρήση , ότι ένας φεύγει και δέκα έρχονται, γιατί τότε, αφού μας έφυγαν 300.00, θα έπρεπε να είμαστε 3.000.000.


2.      Είπε ο πρόεδρος , άρατε πύλες και πάμε να φτιάξουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Πολύ σωστά. Για όσους δε θυμούνται να υπενθυμίσω την ομιλία μου στο 3ο Ε.Σ. , ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό και την ίδιο στόχο. Τότε από άλλους χειροκροτήθηκα και από άλλους λοιδορήθηκα. Ήρθε όμως η στιγμή που είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει πραγματικότητα αυτό το άνοιγμα.
Αλλά ποιο άνοιγμα??? Όχι στο «όσοι πιστοί προσέλθετε»!!!! Ναι σε αυτούς που διαφοροποιήθηκαν απέναντι στη Κυβέρνηση και την Τρόϊκα και εμπράκτως πολεμάνε το μνημόνιο ( και εννοώ τον κ.Νικολόπουλο),
ναι σε αυτούς, που δηλώνουν ότι έρχονται να υπηρετήσουν τις αρχές και τις αξίες των ΑΝΕΛΛ και δε θέλουν να είναι υποψήφιοι σε επικείμενες εκλογές ( και εννοώ τον κ.Χρυσανθακόπουλο),
αλλά όχι σε καιροσκόπους,
που αφού ψήφισαν «ναι σε όλα», για να μη διαγραφούν από τη ΝΔ, αφού δεν εξελέγησαν, έρχονται τώρα που δεν έχουν πια πολιτική στέγη, να το παίξουν αντιμνημονιακοί με τους ΑΝΕΛΛ., διεκδικώντας θέσεις και προνόμια. Η ψήφοι αυτών και κάποιων άλλων, έφεραν εμένα, εσένα ,τις οικογένειές μας, τη Πατρίδα μας, στο χάλι που είναι σήμερα. Ε, ΟΧΙ!!! Αυτούς δε τους θέλω, δε συνεργάζομαι, αλλά περιμένω τη στιγμή να τους δω πίσω από τα κάγκελα!!! Και μη μου πει κάποιος ότι ο λαός αν θέλει ας τους τιμωρήσει, μη ψηφίζοντάς τους, γιατί θα σας απαντήσω, ότι ο λαός ψηφίζει αψυχολόγητα και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, είναι πελαγωμένος και πανικόβλητος, γι’αυτό και οι δημοσκοπήσεις δίνουν 10% στη συμμορία  του Μπόμπολα, δηλαδή το ΠΟΤΑΜΙ. Δε θα τους δώσω λοιπόν την  ευκαιρία ,ούτε καν να βρεθούν απέναντι στο λαό. Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αλλά οι 160 του «ναι σε όλα», μηδενός εξαιρουμένου. Δεν υπάρχουν ΕΘΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, αλλά ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ.!!!
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟ.
ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΧΑΪΡΙ ΜΑΣ.!!!!!
Τελειώνοντας θα ήθελα να πάρουμε απόφαση σήμερα , εδώ , στο Πολιτικό μας Συνέδριο , ώστε αύριο όλοι, να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για τις προσχωρήσεις, αλλά και για το γενικότερο περιβάλλον ,και
παρακαλώ  την Κ.Ο. να δεσμευτεί με υπογραφές , ενώπιον της βάσης ,ότι δε θα ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας και όλοι ,ότι δε θα δεχτούμε στις τάξεις μας κανέναν από αυτούς που ψήφισαν μνημόνια, πλήν των εξαιρέσεων που ανέφερα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου